Geschiedenis

BAJART-ORTHOPEDIE is een synoniem voor jaren lange ervaring wat orthopedische schoentechniek en het vervaardigen van steunzolen betreft. De zaakvoerder, Marius Bajart werd als zoon van een maatschoenmaker-schoenhersteller al snel bekend met dit ambachtelijke vak.

Hij besloot dan ook in 1979 een opleiding als maatschoenmaker-schoenhersteller te volgen. Vanaf 1982 volgde hij de opleiding orthopedische schoentechniek om vanaf september 1985 al het geleerde in praktijk te brengen als meestergast bij een middelgroot bedrijf. In juni 1990 behaalde Marius Bajart zijn erkenningsnummer waarna hij nog tot eind 1995 als meestergast bij hetzelfde bedrijf werkzaam was.

In januari 1996 besloot hij dit mooie beroep op zelfstandige basis uit te oefenen. Hij nam een kleine zaak over te Bornem welke nu bekend staat als Bajart-Orthopedie.

In 1991 werd hem gevraagd om als docent jongeren te begeleiden in deze weliswaar moeilijke, doch boeiende materie. Het les geven is hem blijven achtervolgen, vandaar dat hij ondanks zijn drukke praktijk nog op woensdag orthopedische schoentechniek doceert in de ondernemersopleiding SYNTRA -vlaanderen te Sint-Niklaas.

Aanmeten

Bij Bajart-Orthopedie is persoonlijk contact en een luisterend oor een belangrijk begrip dat in deze tijd van stress en economische belangen door het cliënteel zeer gewaardeerd wordt. Marius Bajart heeft zijn liefde voor het vak en zijn medemensen weten over te brengen op zijn medewerkers om als een hechte groep samen te werken met één doel in gedachte, namelijk het welzijn van de cliënt. Sinds april 2010 is heeft één van de personeelsleden, Ludovic Moeyersoons zich geengageerd om dit groeiende bedrijf mee te leiden als mede-zaakvoerder. Door hun krachten, kennis en ervaring te bundelen kan er vanaf 2011 ook ingegaan worden op de steeds meer groeiende vraag om het leveren en vervaardigen van veiligheid-en werkschoenen, al dan niet met certificaat. Deze kunnen geleverd worden in zowel grote als kleine maten en eveneens in verscheidene breedte-maten. Indien nodig worden orthopedische veiligheid en:of werkschoenen op maat vervaardigd.

Bij Bajart-Orthopedie worden steunzolen nog steeds vervaardigd na persoonlijk onderzoek, en volgens opgemeten drukpunten van de voet , zodat details zo min mogelijk aan de aandacht ontsnappen.

Bij het vervaardigen van orthopedische schoenen worden nog steeds lederen proefschoenen vervaardigd, een soort van testschoen die u kan meenemen naar huis. Op deze wijze is het mogelijk om eventuele pijnpunten nog te filteren en je persoonlijke mening te geven alvorens de schoenen definitief af te werken.

U merkt het, bij Bajart-Orthopedie wordt ervaring gekoppeld aan enthousiasme, is de cliënt geen nummer, maar een persoon en krijgen jou voeten de plaats die ze verdienen.