Semi-orthopedische schoenen

Wat?

Semi-orthopedische schoenen zijn comfortschoenen die net iets meer bieden voor voeten die zich niet meer comfortabel voelen in de meeste confectieschoenen.
Semi-orthopedische schoenen worden in een fabriek vervaardigd op een bredere leest en bieden dus meer comfort voor de vaak gekwelde voet. Gewoonlijk worden ze vervaardigd uit soepel leder, al dan niet gecombineerd met stretchleder op gevoelige plaatsen zoals bv: hamer- en klauwtenen, een exostose(aangroei op het grote teengewricht enz..).

De ingewerkte contrefort (hielstijf) biedt steun voor het achterste gedeelte van de voet. Tevens zijn ze voorzien van een inlay (uitneembare zool) welke verwijderd kan worden om je persoonlijke steunzool te plaatsen, wat het comfort vaak nog verhoogd. er is ook de mogelijkheid om deze schoenen aan te passen, bv rekken in hoogte, breedte en lengte, zool-en hakaanpassingen, enz..

Voor wie?

We denken hierbij aan diabetische voeten, reumatische voeten en ook voeten die al heel wat geleden hebben, maar te goed om over te schakelen naar orthopedische schoenen welke in onze atelier individueel op maat vervaardigd worden. Uiteraard is het ook een oplossing voor wie een goede, comfortabele schoen wil kopen en daarbij raad wenst.