Steunzolen

Wat?

Steunzolen op maat vervaardigd zijn een hulpmiddel die je in verscheidene soorten schoeisel kan inleggen en bijgevolg verplaatsbaar zijn. Zij leveren een belangrijke bijdrage bij het dagelijks functioneren en kunnen pijnen verminderen of wegnemen , alsook vermoeidheid. Steunzolen worden uit verscheidene materialen vervaardigd, naargelang het doel. Er is keuze tussen de elegante steunzool, de klassieke lederen steunzool, sportsteunzolen, steunzolen voor in wandel-en werkschoenen, steunzolen voor kinderen, steunzolen voor diabetici, enz..

Hoe?

Steunzolen worden bij ons op maat vervaardigd na een voetonderzoek en het nemen van blauwdrukken. Op deze wijze gaan er zo weinig mogelijk details verloren wat belangrijk is voor het comfort van de cliƫnt.

In sommige situaties blijkt het noodzakelijk dat er een extra biomechanische onderzoek nodig is om dieper gelegen voetproblemen beter in beeld te brengen. Indien dit nodig blijkt en/of u dit wenst maken wij een afspraak op de biomechanische voetkliniek. Uw wandel- en looppatroon wordt met camera’s in beeld gebracht, waarna deze beelden geĆ«valueerd worden door een fysisch geneesheer, een podoloog en ons als orthopedisch schoentechnoloog. U merkt het al, onder een veelheid van raadgevers komt iets goeds tot stand. Uw voeten verdienen immers het beste!

Goed om weten:

Steunzolen kunnen vervaardigd worden op voorschrift van een specialist-geneesheer.